Gátér a facebookon kér segítséget. Lezsák miért nem segít?


Gátér polgármestere, Jánosiné Gyermán Erzsébet a facebookon arra kéri az embereket, hogy segítsék meg a községet, hogy fel tudják újítani a templomot.írja a Hírvidék.hu térségi hírportál.

A gátériak gyűjtésbe fogtak annak érdekében, hogy a templomuk megújulhasson. A község első embere a facebook nyilvánosságához fordult, hogy össze tudják gyűjteni a hiányzó 3 millió forintot.

A polgármester asszony közleményét változtatás nélkül közöljük:

“Kedves Gátériak és Gátérról Elszármazottak!

Szeptemberben ünnepeltük községünk templomának 90. születésnapját. A templom annak idején a lakosság és sok jóakaratú ember összefogásával épült. Most ismét szükség van az összefogásunkra. A templom külső felújítása ugyanis nem halasztható tovább. Az egyházközség kapott 8 millió Ft pályázati támogatást, de ehhez még 3 millió Ft hiányzik a teljes felújítás költségeihez. Arra kérünk minden jó szándékú embert, akinek fontos a templomunk, és anyagi lehetősége megengedi, támogassa ezt a hatalmas beruházást.

Egyházközségünk számlaszáma: 51700069-10018084. A Közleményben tüntessék fel: ADOMÁNY

„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” (Széchenyi I.)

Köszönettel: Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester”

A cikkünk megírását követően több olvasói levelet is kaptunk, amiben a gátériak felháborodásukat fejezik ki, hogy:

Lezsák Sándor nem támogatja a templomunk felújítását, de a Nemzeti-Fórumhoz erősebben kötődő Lakiteleki Népfőiskolán milliárdokból építenek új luxusszállodát, wellness-t. Miért hagy magunkra?


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás