Csányi kirekesztette a szakbizottságokból az összes ellenzékit


Kiskunfélegyházán Csányi József polgármester javaslatára nem kaptak az ellenzékiek egyetlen külső bizottsági tagsági helyet sem. 

A frissen alakult képviselő-testület első ülésén a polgármester méltányos ajánlat helyett kirekesztő diktátummal üzent a Veled a Városunkért Egyesületnek. Az önkormányzat alakuló ülésén a polgármesteri indítvány szerint a helyi ellenzéki szövetség, a Veled a Városunkért Egyesület tagjai

négy bizottsági elnöki helyből egyet sem, a három tanácsnoki helyből egyet sem és a 8 külsős tagból egyet sem kaptak meg.

Az ülésen az egyesület egyetlen személyi ajánlását vagy a város működését segítő javaslatát sem fogadták el. Ehelyett az eddig bizonyított pártkatonákat választották meg ismét, függetlenül a szakértelmüktől.

Ráadásul a képviselő-testületi arányok alapján az önkormányzat hatályos szervezeti és működési szabályzata rendelkezik is a bizottságok összetételéről, mely szerint legalább két, külsős bizottsági tagság, egy bizottsági elnök és egy tanácsnoki hely kijárt volna a helyi ellenzéknek.

Ennek tükrében jól látszik, hogy a kormánypárti többség mindent megtesz azért, hogy távol tartsa a szakbizottságoktól az egyesült ellenzék tagjait.

Vajon egyszerű hatalmi arroganciáról van szó vagy megtették az első lépést a város átláthatatlanabbá tételéért?

Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás