Lesz ellenzéki frakció Kiskunfélegyházán


A hírvidék.hu hírportál közli azt a cikket, amelyből megtudhatjuk, hogy “a Veled a Városunkért Egyesület is létrehozta saját önkormányzati képviselőcsoportját.”

Az elmúlt 10 évben csak a kormánypártok bírhattak frakcióval Kiskunfélegyházán. A helyi ellenzék ugyan több képviselőt is be tudott vinni a testületbe, de vagy különböző pártok adták a képviselőket vagy már nem volt meg a kellő számú képviselő a frakció megalakításához.

A helyzet most változott! Az egyesült ellenzék Kiskunfélegyházán négy mandátumot tudott megszerezni a választáson. 2066 félegyházi választópolgár támogatásának köszönhetően Horváth Tamás, Kollár László régi-új képviselők mellett bekerült a képviselő-testületbe Kis-Szeniczey Kálmán és Nagy Lajos is.

A képviselőcsoport megválasztotta a tisztségviselőit is: Horváth Tamást frakcióvezetőnek, Nagy Lajost frakcióvezető-helyettesnek.

– olvashatjuk Hírvidék cikkében.

A frakció létrehozása komoly fegyvertény a kiskunfélegyházi képviselő-testületben. Az ellenzéki képviselőcsoport az egyéni képviselőkkel szemben olyan jogosultságokkal rendelkezik, amely megkönnyíti munkájukat, erősíti pozícióikat a kormánypárti városvezetéssel szemben.


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás