Bács megyei szinten már nem működik az ellenzéki összefogás


Vajon mennyiben voltak mondvacsináltak a városi szintű ellenzéki összefogások, ha megyei közgyűlésenként már külön akar indulni az MSZP kivételével az összes ellenzéki párt. Állítólag ez a központi pártakarat. Felmérni a pártok valós erejét. 

De miként lehet úgy kampányolni települési szinten, hogy az egyik fórumon összefogást hirdetnek egy közös jelölttel, a másik sarkon viszont már egymást is támadják az ellenzéki jelöltek.

Ennek a dilemmának adott hangot szerdán nyílt levélben Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke és egyben ultimátum elé is állította az ellenzéki pártokat.

A nyílt levelet alább olvashatják:

“Tisztelt Bács-Kiskun Megyei Ellenzéki Vezetők! 

Felhívásunkkal szeretnénk előmozdítani, hogy a megyei önkormányzatok választásán együtt induljunk a Fidesz-KDNP vezetés leváltásáért, Bács-Kiskun Megye polgárainak érdekében. 

Mint bizonyára emlékeztek, számos közös demonstrációt szerveztünk az elmúlt években, minden fontos területen jól működő kapcsolatot építettünk ki és ezek az akciók rendkívül eredményesek voltak. 

Megyénk legtöbb városában és a megyeszékhelyen is sikerült megállapodnunk a közös indulásban, sőt a legtöbb helyen még ennél is jóval szorosabb együttműködést alakítottunk ki. Látható, hogy az egyetlen logikus és eredménnyel kecsegtető megoldás a megyei önkormányzat esetében is az együttes indulás, a közös lista.

Bács-Kiskun Megye polgárai éppúgy, mint a Magyarország más területein élő honfitársaink minden kutatás szerint egyetlen erős ellenzéki tömbben látják az esélyt a Fidesz legyőzésére.  Az előző választások statisztikái is azt mutatják, hogy külön-külön indulva a szavazatok szétforgácsolódnak, a mandátumokat pedig elveszítjük.  Ez nem történhet meg! 

Barátaim, beszéljünk világosan!

A szavazófülkében a választópolgárokat nem bizonytalaníthatjuk el azzal, hogy míg a helyi képviselők választásán közös jelöltekről dönthetnek, addig a megyei szavazólapon elkülönülve jelenjenek meg a pártok. 

Tudom, hogy országos vezetőitek több esetben szorgalmazzák a külön indulást, hiszen így akarják felmérni pártjuk támogatottságát. Nekünk azonban megyénk jövője a fontosabb.

Ennek érdekében a Magyar Szocialista Párt megyei vezetése kész az együttműködésre, a megállapodásra és minden erre irányuló javaslatot hajlandó megvitatni.

Felkérem tehát Bács-Kiskun Megye minden demokratikus pártjának vezetőjét, hogy az összefogás megvalósulásáért üljünk le a tárgyalóasztalhoz a legrövidebb időn belül. 

Mi készen állunk.   Várjuk válaszotokat 2019. augusztus 12-én (hétfőn) 13 óráig.

Kecskemét, 2019. 08. 06.

Király József  
az MSZP megyei elnöke                 

Dr. Balogh László
az MSZP megyei frakcióvezetője”


Like it? Share with your friends!

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format