Újabb beruházás csúszik Kiskunfélegyházán


Kossuth utca: a polgármester májustól induló szolgáltatást ígért, mégsem indult el az ingyen internet.

Újabb beruházás átadása késik Kiskunfélegyházán: ezúttal a Kossuth utca 700 méteres szakaszára tervezett ingyenes közterületi WiFi-hálózat beindítása maradt el, a polgármesteri hivatal épületétől a Dózsa György utca sarkáig terjedő szakaszon.

A hónap lassan véget ér, de semmi hír az új szolgáltatásról, pedig Csányi József elmondása szerint több mint másfél éve keresik a megoldást arra, hogy – a polgármesteri programban ígértek szerint – Félegyházán is kiépülhessen az ingyenes közterületi WiFi-hálózat.

A hálózat kiépítésének költségét a UPC Magyarország Kft. vállalta magára, az üzemeltetés költségeit pedig az önkormányzat fizeti, erről a 2017-es év utolsó testületi ülésén határozott a képviselő-testület. Sikerült megegyezni a szolgáltatóval arról, hogy első körben a Kossuth utca említett szakaszán indul be a térítésmentes szolgáltatás. Az említett területen 3×500 megabites sávszélességű hálózat kiépítését tervezték, amely a polgármester elmondása szerint is májusban indult volna el.

Nem tudjuk, hogy késik vagy elmarad a beruházás. Annyi biztos, hogy a vidéki városok közül az utolsók között lesz Félegyháza, ahol kiépül az ingyenes közterületi WiFi-hálózat. Vácon 12 éve, Szentesen 6 éve, Fehérgyarmaton és Kisvárdán 5 éve, míg Celldömölkön 4 éve működik a szolgáltatás. Kisebb-nagyobb vidéki városok, ahol nem vártak a jövőre és megcsinálták az ingyen wifit. Reméljük Félegyháza nem csúszik tovább és csatlakozik a vidéki városok sorához.


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás