Éhes gyerekek, felháborodott szülők, elzavart félegyházi konyhások


Botrányosan indult az új iskolai menzát üzemeltető cég első napja a városban. Miután a régi konyhákat sorra kirúgta a városvezetés, egy szegedi vállalkozás vette át a munkájukat. A diákok elmondása szerint a drágább ételért jóval kevesebb adagot kaptak a megszokottnál, ráadásul volt olyan iskola, ahol egyszerűen elfogyott a kiosztandó étel menet közben, melyet jókora késéssel pótoltak csak.

Éhesen jött haza a gyermekem a bölcsödéből

Kislányoméknál a bölcsiben fél 12-kor volt eddig ebéd, ma akkor érkezett így csúszott a napirendjük. Nem mellesleg az íze sem tetszett a gyerekeknek, és hiányolták a megszokott napi gyümölcsöt is. Azt hiszem a “fogyasztók” vagy inkább nem fogyasztók véleménye elmondta a véleményét a cégről! Másfél év alatt először jött éhesen haza a bölcsiből. – panaszkodik egy neve elhallgatását kérő anyuka.

Kiszervezett közétkeztetés, elzavart félegyházi vállalkozások

A korábbi évek jól működő, helyi közétkeztetését március elsejétől felváltotta egy szegedi szolgáltató. A városban eddig 7 helyen – Darvas Menza Kft., Szikra-Vill Kft. Üzemi Konyha, RI Csillag Kft., Oázis Hotel Étterem Kft., Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Darvas téri főzőkonyha, Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti főzőkonyha, Batthyány konyha – főztek mindenki megelégedésére.

A város jegyzője, Faragó Zsolt által jegyzett előterjesztés célja az volt, hogy egy szegedi szolgáltatóval kerüljön szerződéskötés az étkeztetési feladatok ellátására.

A kiszervezés ötletét nem mindenki fogadta jól. A Gazdasági Bizottság szóban forgó ülésén maga Horváth Tamás érvelt ellene. Már ekkor felhívta a figyelmet arra, hogy a szegedi visszajelzések nem igazán jók a céggel kapcsolatban. A tapasztalat az, hogy finoman szólva sem igazán kiváló minőségű az étel, amit ez a szegedi cég az intézményeknek szállít. – tette hozzá. A városi képviselő nem támogatta az előterjesztést, mivel sem nem olcsóbb, sem nem jobb minőségű a szegedi cég által kínált étel, ráadásul a változtatás a helyi vállalkozókat hoz hátrányos helyzetbe. 

A közétkeztetés átszervezéséről tavaly ősszel döntött a képviselő-testület, mely végül a Jobbik támogatásával át is ment.

A város vezetői a félegyházi vállalkozókkal február 28-áig kötöttek szerződést, a változtatás következtében munkájuk nagy része megszűnt. Az átszervezés eredményeként az intézmények létszámát is csökkentették: a Darvas téri főzőkonyha 2 fő szakács, 1 fő élelmezésvezető és a Csanyi úti főzőkonyha étkező nyilvántartó álláshelyét érintették.

Ez volt ma a menü tejmenteseknek.

Íztelen ételek, éhes gyerekek

Az én kisfiamnak nem jutott diétás uzsonna…Az ebédet is később kapta meg, de az is kevés volt! – mesélte egy szülő. Egy másik szülő beszámolója alapján a kisfiuknak még délután is kavargott a gyomra, olyan rossz íze volt a levesnek.

Olyan gyermek kapott tejmentes ennivalót, aki sok másra, de speciel a tejre pont nem érzékeny! Hol itt a logika s a figyelem?!? – panaszkodik egy szülő.

Egy kiskunfélegyházi édesanya lefotózta és feltette a gyereke ebédjének képét egy közösségi oldalra. A tejmentes menü így nézett ki, a kommentelők pedig nemes egyszerűséggel szégyenletesnek nevezték.

A közétkeztetési átszervezésének eddigi eredménye: felháborodott szülők, íztelen ételek, éhes gyerekek. Az iskolai menzát üzemeltető új cég már az első napján megbukott. 


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás