OLAF-botrány: Kiskunfélegyháza is érintett


16 shares

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen derült ki, hogy az OLAF tavaly levélben tett fel kérdéseket a kiskunfélegyházi önkormányzatnak a beruházással kapcsolatban. 

Külön érdekesség, hogy a levél nem került a képviselő-testület elé, se a kérdéseket, se a válaszokat nem kapták meg a képviselők. 

Horváth Tamás félegyházi MSZP-s képviselő interpellációban kérte ki a polgármestertől azt a levelet, amelyet az OLAF eljuttatott Kiskunfélegyháza önkormányzatának:

“Tisztelt Polgármester Úr!

Megdöbbenéssel értesültem jómagam és a város lakossága is arról, hogy a Kiskunfélegyházán is megvalósításra került közvilágítás fejlesztésére kiirt pályázatok többségéhez korrupciós ügyek, szabálytalan közbeszerzési eljárások kapcsolódhatnak.  A legutóbbi testületi ülésen napirendre került a téma, az Európai Csalás Elleni Hivatal Kiskunfélegyházát érintő megkeresése. Kérem, hozza nyilvánosságra illetve küldje meg számomra elektronikus úton az OLAF által a város számára megküldött kérdéssort, vizsgálati anyagot illetve az Ön által összeállított válaszokat tartalmazó teljes dokumentációt.

Kiskunfélegyháza, 2018-02-12

Válaszát megköszönve, tisztelettel:

Horváth Tamás
Magyar Szocialista Párt
önkormányzati képviselő”

A város maga is érintett a vizsgálatban, mivel az Elios végezte itt is a közvilágítás cseréjét. 


Like it? Share with your friends!

16 shares

Szólj hozzá!

hozzászólás