Horváth: Hozzák nyilvánosságra a Zöld város-programot!


Az elmúlt hetekben nagy port kavart a félegyházi “Zöld város-program”.

A tervezett köztéri szoboráthelyezések, újonnan kialakított közösségi terek indulatoktól sem mentes vitákat eredményezetek a városvezetői és az itt élők között.

Éppen ezért, az MSZP tájékoztatást vár Kiskunfélegyháza polgármesterétől a “Zöld város-program” részletes terveiről. A beruházás lassan elindul, de a komplett elképzeléseket a bennfenteseken kívül eddig senki sem látta, sőt a lakosok véleményét sem kérték ki. 

A vélemény fontos, a nyilvánosság fontos!

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen a párt önkormányzati képviselője, Horváth Tamás ennek szellemében kérte a teljes dokumentáció nyilvánosságra hozatalát, azért, hogy a félegyháziak is megismerhessék, véleményezzék azt.

 

– Az embereknek igenis van beleszólása egy olyan mértékű projektbe, ahol nem csupán egy szökőkútról vagy egy szoborról beszélünk, hanem gyakorlatilag egy városközpont megújításról. – mondta Horváth Tamás a csütörtöki ülésen.

Horvát szerint lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a félegyháziak elmondhassák a véleményüket. 

– De ezt csak úgy tudják megtenni, hogyha egészen pontosan tájékoztatva vannak a projekt részletes elemeiről. Utcáról-utcára, sarokról-sarokra be kellene mutatni ezt a programot, mert ott élnek az emberek. Ott járnak nap, mint nap. Igenis joguk van ezt megismerni, s eddig a pontig, a mai dátumig én azt gondolom, hogy ilyen részletességgel még nem került a lakosság elé a Zöld város-program.


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás