“Maradjon a félegyházi Káposzta az eredeti helyén” – megszólalt a mozgalom elindítója


Sziasztok, Kőműves Anita vagyok, én indítottam a Maradjon a félegyházi Káposzta az eredeti helyén oldalt a szobor megmentéséért.

Azért tartom fontosnak, hogy ne kerüljön el a mostani helyéről, mert a város egyik jelképe, amelyet a kezdeti ellenérzések után megszerettek a helyiek, kötődnek hozzá és fontos része lett a mindennapjaiknak. 

Támogatom a városközpont fejlesztését és szépítését, ám eközben fontosnak tartom, hogy a helyiek számára fontos, jelképes elemek – így a Káposzta-kút – ebben helyet kapjanak. Mint az az ide kiposztolt, általatok beküldött fotókból kiderült, a helyiek szeretik a kutat: ifjú házasok készítenek mellette esküvői fotót, a helyi diákok együtt fényképezkednek vele, a kisdiákok dobogós helyen említik, ha le kell rajzolniuk városuk legszeretettebb helyeiet és még Csányi polgármester úr kezdeményezésének négy évvel ezelőtti imázsfilmjében is a harmadik másodpercben megjelenik a kút, olyannyira a városhoz tartozik.

Fotó: Lukács Tibor‎

Úgy vélem, a városközpont fejlesztésének úgy kell zajlania, hogy arról a helyi lakossággal is konzultál az önkormányzat, és az új arculatnak is meg kell őriznie azokat az elemeket, amelyek Félegyháza és lakosainak az egyéniségét adják.

SZELFIZZ A KÁPOSZTÁVAL!

Ha te is egyetértesz, készíts egy szelfit a káposztával és posztold ki #kellakáposzta felirattal, és küldd el nekünk is! Csinálok belőle egy kollázst, és elküldjük a polgármesternek!
 


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás