Szavazzon: melyik a legértelmetlenebb beruházás Félegyházán?


Üres sakkasztalok, kihalt közösségi ház és söröző felnőttek a gyerekjátszótéren.

A kiskunságON keresi a legértelmetlenebbnek látszó kiskunfélegyházi fejlesztést. Mindegyik projekt megtestesít egy jellemző típust: szélső értéke egy hibának, amit kevésbé látványos módon sok más településen is elkövettek.

Sakkasztalok a Kossuth utcán

Szamosi Endre, a belváros önkormányzati képviselője nagyot álmodott, így 2016 őszén a Wesselényi és Zrínyi utca közötti szakaszon – “megújult” a térkőburkolat, a zöldnövényzet és új sakkasztalok kerültek kihelyezésre. A beruházásnak áldozatul esett egy 100 éves platánfa is.  Az átadásra sikerült kivezényelni a Móra Ferenc Gimnázium tanulóit, hogy legalább a megnyitón legyen pár fiatal, aki úgy tesz, mintha sakkozna.

Ön látott már sakkozó fiatalokat a Kossuth utcán?


Közösségi ház a Kossuthvárosban

Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő 2014-ben egy közösségi ház kialakítását határozta el a Kossuthvárosban. A városrész “kulturális központját” a Szendrei Júlia utcában, a több mint egy évtizede elhagyatott, volt Napfény presszó épületében, illetve udvarán alakították ki. A megnyitón gyerekek rajzoltak, színeztek a forró tea és kakaó kortyolgatása közben, majd Ónodi Izabella és Kiss Ákos Csaba szervezésében szaloncukrot is készíthettek a jelenlevők. A Közösségi Ház hasonlóan a szép emlékű Napfény presszóhoz mind a mai napig üresen áll.

Ön látott már kossuthvárosi programokat vagy a beígért fogadóórák közül egyet is a közösségi házban?


Új játszótér a Víztoronytéren

A régi víztorony körüli füves területet 2016-ban elkerítették, majd Kiss Ákos Csaba kérésére egy új játszótér építésébe kezdtek. Azóta egy vízcsap, asztal, padok, egy homokozó és egy libikóka várja az itt élő szülőket és kisgyermekeiket, márha a város egyik legforgalmasabb útja mellett szeretne valaki játszani. A közelben lakók részéről több panasz is érkezett szerkesztőségünkbe a beruházással kapcsolatban. Nem véletlen, hogy ma is kihasználatlan a park, mivel a legtöbb szülő a pár száz méterrel odébb levő Hajós játszótérre viszi a gyermekét a forgalomtól mentes, zöld és ligetes parkba. A víztoronytéri “játszótér” mégsem maradt kihasználatlan. Esténként rendre ott találhatjuk a söröző, cigarettázó felnőtteket.

Ön látta már a gyerekzsivajjal teli víztoronytéri játszóteret?

A listával nem akarjuk azt sugallni, hogy Kiskunfélegyháza a maga egészében rosszul költötte el a félegyháziak pénzét; a rossz példákat azért érdemes megnézni, hogy tanulságul szolgáljanak.

Az általunk kiemelt példák akármennyire is tűnhetnek értelmetlen, kihasználatlan presztizs-beruházásnak annyi biztos, hogy súlyos milliókba kerültek a város lakosságának.

[polldaddy poll=9810204]


Like it? Share with your friends!

Szólj hozzá!

hozzászólás