Az igazi nyári klasszikus, amihez csak pár összetevő kell, és egy szép szelet fehér kenyér.
Az igazán finom lecsó titka a minőségi alapanyagokban rejlik, a legjobb, ha egyenesen a kertből szerzed be a hozzávalókat, ha pedig erre nincs lehetőséged, akkor a piacon vásárolj be kedvenc zöldségesedtől!
A lecsó a végtelenségig variálható, tehetsz bele virslit, kolbászt, rizst vagy bármit, ami éppen jólesik, van, aki a zöldségeket más sorrendben teszi bele, de szerencsére ez egy megunhatatlan fogás, így bőven kísérletezhetsz vele, hogy megtaláld a kedvenc változatodat!
Előkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre:
8 tv paprika
4 szép nagy paradicsom
2 közepes méretű vöröshagyma
10 dkg zsíros szalonna
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket darabold fel nagyjából egységes méretű részekre – igen, a hagymát is, nem kell apró kockákra vágni! -, persze szigorúan az után, hogy jó alaposan átmostad őket. A paradicsom héját ízlésed szerint távolítsd, vagy ne távolítsd el, ha előbbi megoldást választod, úgy tartsd egy percre forró vízbe, úgy könnyedén ledobja a héját. A szalonnát kockázd fel. Végy elő egy serpenyőt, amiben majd minden kényelmesen elfér, és olvaszd ki benne a szalonna zsírját.
Ha ez megvan, tedd bele a paprikát, hagyd, hogy egy kicsit összeessen, majd add hozzá a hagymát is, majd ha az is fonnyadt már egy kicsit, mehet hozzá a paradicsom is.
Sózd és borsozd kedved szerint, keverd át párszor, és már kész is van az ínycsiklandó lecsó.